ОСТАННІ НОВИНИ

Ситуацію із Яворівською дамбою навмисне не хочуть визнавати як критичну – Домашовець

|

Міський голова Яворова Віталій Домашовець переконаний, що спеціальна комісія, яка вивчає проблему Яворівської дамби, спеціально не хоче визнавати ситуацію у місті як критичну. Він погрожує притягнути до кримінальної відповідальності комісію. Про це яворівський мер заявив сьогодні під час прес-конференції.

Як повідомив пан Домашовець, 24 січня комісія, яку очолює начальник головного управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення у Львівській області Олексій Титаренко, знову вивчала ситуацію із дамбою. Однак у своєму висновку вони вкотре зазначають: загрози для мешканців Яворова немає.

Водночас, мер констатує: підтоплення є. «95 відсотків будинків. Що розташовані вздовж річки підтоплені, а це близько 35 відсотків мешканців Яворова», – розповів Віталій Домашовець, додавши, що рівень води в річці вже зрівнявся з берегом.

Він також повідомив, що стару підмиту дамбу може прорвати. Тоді мешканці Яворова матимуть лише близько 40 хвилин на евакуацію, оскільки рівень дзеркала озера на 20 см вищий за рівень суші міста. «Люди виносять свої продукти з підвалів, тримають при собі документи і бояться, що от-от доведеться покидати своє помешкання», – розповів пан Домашовець.

При нагоді міський голова запросив керівництво держави, області та району цієї неділі на громадське слухання в центрі Яворова, аби вони особисто приїхали і подивились на підтоплені присадиби та будинки, а не вірили написаним висновкам комісії, яка чомусь не бачить реальної ситуації. «Члени комісії вводять в оману вище керівництво», – переконаний Віталій Домашовець.

«Громада Яворова залишає за собою право вдатися до акцій непокори у випадку невжиття власними структурами необхідних заходів для забезпечення безпеки жителів міста», – резюмував він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *