ОСТАННІ НОВИНИ

Уже цієї весни УНП матиме нового лідера?

|

Настрої переважної більшості членів УНП не схиляються до ідеї лідера партії Юрія Костенка щодо створення української правиці, переконаний депутат Львівської обласної ради, екс-голова ЛОО УНП Олекса Гудима. На його думку, це засвідчують опитування проведені серед членів партії. «Зважаючи на низький рейтинг ідеї Костенка, я хочу звернутися до нього і до центрального проводу, щоб у квітні-травні був проведений позачерговий з’їзд партії», – заявив сьогодні О.Гудима.

За словами О.Гудими, опитування проводилося серед 250 респондентів – членів УНП Львова та районів області. «Я знав, що ідея правиці у центральних областях України не є популярною, але не думав, що й серед львівських «уенпістів» є так мало її прихильників. Серед опитаних членів партії лише 11% підтримують створення правиці та окремого опозиційного блоку УНП. Ці цифри мене вразили», – зазначив О.Гудима. За його словами, 56% опитаних підтримують ідею входження в об’єднаний опозиційний блок у складі БЮТ та 33% – за входження УНП до об’єднаного опозиційного блоку в складі блоку «Наша Україна».

«Якщо такі тенденції не лише на Львівщині, то слід скликати позачерговий з’їзд, на якому визначатися зі зміною стратегії партії. Коли з’їзд визначиться і не підтримуватиме ідею утворення правиці, то партія отримає нового лідера. У партії ще збережена демократія. І в такому випадку, лідер, який не має підтримки, має подати у відставку»,– заявив О.Гудима.

Він додав, що ще минулого року, відразу після виборів слід було зрозуміти, що самостійний похід на вибори у складі Блоку Костенка-Плюща було стратегічною помилкою. «Ми могли йти в складі «Нашої України» чи БЮТу. Але пішли окремо і програли», – зазначив О.Гудима, натякаючи, що не потрібно знову повторяти стратегічних помилок.

Щодо своєї подальшої політичної долі, то О.Гудима зазначив, що надалі залишається членом центрального проводу УНП. Але ще у жовтні минулого року, випереджаючи події він вступив в об’єднаний опозиційний блок, лідером якого є Юлія Тимошенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *