ОСТАННІ НОВИНИ

Українські військові медики поїдуть до Афганістану

|

Найближчим часом близько десяти українських військових медиків поїдуть до Афганістану, аби надавати військовим і цивільному населенню відповідну допомогу. Про це під час сьогоднішньої прес-конференції розповів журналістам Міністр оборони України Анатолій Гриценко.

За його словами, Президент уже підписав відповідне рішення про участь України в операції «НАТО в Афганістані», згідно з якою направить туди до десяти осіб миротворчого персоналу. Крім того, Міністр оборони наголосив на тому, що це не буде військовий проект. «Ми не направлятимемо наших військових для виконання бойових завдань. Причин багато, зокрема й небезпека, яка там є, і сумна історія участі та загибелі тисяч наших військових під час Афганської війни», – підкреслив Анатолій Гриценко.

Як розповів Міністр оборони, уже найближчим часом один військовий офіцер-медик, анестезіолог, який надаватиме допомогу і військовому персоналу, і цивільним особам, вирушить до Афганістану.

«Наші військовослужбовці, які будуть направлені як персонал до Афганістану, працюватимуть спільно із військовослужбовцями Литви. Ці питання вже погоджені», – додав Анатолій Гриценко. Міністр наголосив, що 12 -13 числа наступного місяця він відвідає Литву і там вирішить практичні питання, що пов’язанні із забезпеченням українського персоналу на території Афганістану.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *