ОСТАННІ НОВИНИ

Цьогоріч Львівська галерея мистецтв набуде статусу національної

|

Уже у другому півріччі Львівська галерея мистецтв отримає статус національної, а її також буде повністю переведено на державне утримання. Принаймні, на це сподівається заступник голови Львівської облдержадміністрації Тарас Батенко . Про це він розповів журналістам під час сьогоднішньої прес-конференції, приуроченої відзначенню сторіччя з дня заснування Львівської галереї мистецтв.

«За підсумками візиту Прем’єр-міністра України Віктора Януковича ми очікуємо виходу окремого доручення про надання Львівській галереї мистецтв статусу національної і переведення її на державне утримання, тобто на державний бюджет. Себто Галерею уже з другого півріччя мали би перевести на державне фінансування», – розповів Тарас Батенко.

За його словами, на це в державному бюджеті довелося б знайти близько 2,6 мільйона гривень, а річна дотація з держбюджету становила би близько 5,2 мільйона. «Це не великі кошти для держави, але це немалі кошти для обласного бюджету», – підсумував заступник голови Львівської облдержадміністрації .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *