ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відзначатимуть 100-ліття Галереї мистецтв

|

14 та 17 лютого у Львові відбудуться святкові заходи, приурочені 100-літтю з часу заснування Львівської галереї мистецтв. Як повідомляє офіційний сайт ЛОДА, цікаві заходи відбудуться в приміщенні Палацу Потоцьких – відділі Львівської галереї мистецтв. Зокрема, заплановано презентацію видань галереї мистецтв, серед яких альбом „Львівська галерея мистецтв. 112 творів зі збірок”.

Окрім того, презентуватимуть два набори поштівок із відділу „Європейське мистецтво 14-18 ст.” та збірка матеріалів до 400-річчя гетьмана України Івана Виговського видання „Центру Європи”.

17 лютого о 16.00 заплановано урочистості у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені С. Крушельницької – презентацію багатоілюстрованого альбому „Львівська галерея мистецтв” та ювілейну Урочиста академія. Незабутнє враження обіцяє презентація альбому „Львівська галерея мистецтв”, створеного за ініціативи директора Галереї, Героя України Бориса Возницького та генерального директора „Компанії „Гердан” Ореста Шейки.

Над створенням альбому працювали понад чотири роки. Підготовку книги до друку здійснювали наукові працівники галереї та Дизайн-студія „Гердан-Графіка”.

Видання здійснено за європейськими стандартами, Варто зазначити, що останнє видання альбому на матеріалах із фондових збірок Галереї було здійснено у 1982 році до святкування 75-ліття з часу заснування Львівської галереї мистецтв.

У концерті для учасників Академії візьмуть участь знані львівські колективи та виконавці народний артист України Степан П’ятничко, заслужений артист України Олег Лихач, артистка Любов Качала, тріо бандуристок „Червона калина” у складі заслуженої артистки України Марії Сороки, артисток Ірини Шуст-Назарчук та Ірини Содомори.

У святкових вітаннях візьмуть участь Львівський галицький хор, Державна хорова чоловіча капела „Дударик”, камерний оркестр Львівської державної академії ім. М. Лисенка під керівництвом народного артиста України Артура Микитки, а також дитячий хореографічний ансамбль „Веселі черевички”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *