ОСТАННІ НОВИНИ

Бютівці не покидають шансів на порозуміння з мером щодо тарифного питання

|

Історія з двоставковим тарифом на теплопостачання довела, що влада визнала, що недопрацювала. Влада зазнала помилки, але не хотіла цього визнати. Результат – зірвана сесія. Про це сьогодні під час прес-конференції, що відбулася відразу по закінченні сесії Львівської міської ради, заявив депутат від БЮТ Олег Породко.

О. Породко наголосив, що комісія з розгляду двоставкового тарифу, яку він очолює, визнала економічну необґрунтованість тарифу. «Але коли комісія хотіла оприлюднити звіт, у сесійному залі почався незрозумілий фарс із визначенням, чи то звіт комісії, чи лише інформація. Такі кроки почалися, бо інформація не вимагає прийняття жодних рішень, тоді як звіт – навпаки. А висновок комісії був однозначний: визнати роботу виконавчого комітету щодо формування тарифу незадовільною», – зазначив О. Породко.

За його словами, комісія пропонувала міській владі допрацювати за чинним тарифом до закінчення опалювального сезону – аби «не доводити місто до колапсу», а після цього знову повернутися до сезонного тарифу. Однак на сьогоднішньому засіданні так і не вдалося дійти до якогось логічного результату.

Як зазначила Мирослава Бичишин, яка теж є членом згаданої комісії, бютівці все ж не покидають надії на порозуміння з міською владою. «Ми будемо звертатися з пропозиціями щодо вирішення цього питання до міського голови. Ми не хочемо надалі, аби зривалася сесія», – зазначила М. Бичишин. Тож львівський БЮТ готує заяву з кількома пропозиціями до влади. Зокрема, їхні пропозиції стосуються відшкодування мешканцям здорожчання тарифу, відтак 30% збільшеної вартості мали б компенсуватися з міського бюджету, а 70% – з резервного фонду держбюджету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *