ОСТАННІ НОВИНИ

Наша влада недостатньо ефективна, аби привести комунальне господарство до порядку – Олійник

|

Сьогодні наша влада недостатньо ефективна для того, аби привести комунальне господарство до відповідного порядку. Принаймні, саме такої думки голова ЛОДА Петро Олійник. Про це він сказав сьогодні під час конференції на тему «Сучасні технології мінімізації енергоспоживання в будівництві. Відновлювані джерела енергії».

За словами Петра Олійника, якщо в Україні, і на Львівщині зокрема, й надалі будуть такі об’єми споживання енергоносіїв, то населення просто стане неплатоспроможним. «Якщо йти через систему субсидій, тоді не вистачить українського бюджету», – наголосив голова ЛОДА.

На думку Петра Олійника, аби зменшити витрати енергоспоживання, потрібно вдосконалити, замінити комунікації, котельне господарство. Для прикладу, у Бориславі кожен другий кубічний метр води втрачається ще за період постачання в місто. «Ми вважаємо, що в бюджеті української держави потрібно передбачити 100, 200, 300, 400 мільйонів гривень на покриття відсотків за кредити, які братиме населення для заощадження енергозбереження. Маю на увазі заміну вікон, дверей, утеплення фасадів, заміна котлів, батарей, тощо. Якщо Україна зуміє піти на покриття відсотків і виділить 300 мільйонів гривень для покриття відсотків банківського капіталу, то можна буде отримати мінімум три мільярди», – підсумував Олійник.

Крім того, він наголосив, що для впровадження систем енергозбереження особливу увагу слід звернути на альтернативні види палива. «Треба не лише змінити структуру енергоспоживання, а й «розкріпачити» питання видобутку енергоносіїв», – підсумував голова ЛОДА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *