ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати знову відмовили «Карпатам»

|

Депутати Львівської міської ради сьогодні, 25 січня, укотре не виявили бажання результативно проголосувати за надання в оренду ФК «Карпати» стадіону «Україна».

Післяобіднє пленарне засідання сесії міськради розпочалося майже з годинним запізненням. Питання «Про затвердження попереднього договору, укладеного між Львівською міською радою та ТзОВ «Клуб професійного футболу «Карпати»» стояло першим, яке після перерви мали розглядати депутати. Однак виглядало, що міський голова Львова Андрій Садовий не надто переймається тим, чи за цей проект ухвали проголосують позитивно. Незважаючи на те, що він досі позиціонував себе, як прихильник прийняття зазначеної ухвали, на сьогоднішній сесії міський голова не зробив жодного кроку для реалізації цього.

Із невідомих причин ніхто з представників виконавчих органів не доповідав щодо запропонованої ухвали, а міський голова поставив питання на голосування тоді, коли в сесійній залі не було й третини депутатів. Після невдалої спроби він здивовано знову поглянув у залу й наголосив, що голосування слід повторити, оскільки перший раз не можна вважати легітимним. Багатьох міських обранців не було, хоча їхні картки використовували колеги під час електронного голосування. Попри те, що було погоджено висловитися вдруге, результат волевиявлення депутатів майже не змінився. «За» проголосували 33 міських обранці.

Як зазначив представник комісії з питань депутатської діяльності та законності Зеновій Сірик, пояснення в’ялої підтримки цього питання просте: депутатам не вдалося отримати інформацію стосовно певних питань, а виконавчі органи не надто поспішали відповідати. «У понеділок на засіданні комісії до 18-ї години ми чекали, що представники виконавчих органів прийдуть і зроблять доповідь із цього питання, щоб можна було визначити свою позицію. Видно, виконавчі органи не вважають за доцільне, щоб ми розглядали це на комісії та й, очевидно, на сесії. Тому почекаємо, коли вони будуть готові», – зазначив З.Сірик. Він не зміг відповісти на запитання, чи з боку чиновників це було зроблено свідомо. «В останній період спостерігаємо таку тенденцію. До прикладу, загальний бюджет нам роздали о 10-ій годині і депутати не знають чи слухати зауваження чи читати. Сьогодні аналогічним чином роздали бюджет розвитку. Подібна ситуація і з цією ухвалою. Або виконавчі органи не встигають за ритмом, за яким працюють депутати, або прозорість виконавчих органів «зійшла на пси» остаточно.

Наскільки я поінформований, документ, підписаний головою, не зовсім відповідає рішенню, яке прийняла створена радою комісія з цього питання. Й ми хотіли з’ясувати цей один момент, чи справді є розбіжності. Але ми не змогли отримати відповіді на це питання, на жаль, бо жодний із представників виконавчих органів не прийшов. Без цього підходити до розгляду питання було би безвідповідально і безпринципно», – додав З.Сірик.

Нагадаємо, востаннє проект ухвали, за яку сьогодні пропонували проголосувати депутатам, виносили на розгляд сесії 28 грудня.

Відповідно до цієї ухвали, депутатський корпус мав затвердити попередній договір, укладений між Львівською міськрадою – в особі міського голови Андрія Садового – та ТзОВ «Клуб професійного футболу «Карпати» – в особі генерального директора Олександра Єфремова. Попередньої домовленості про це між містом та футбольним клубом було досягнуто під час переговорів, проведених у Львові 20 листопада 2006 р. Тоді сторони уклали попередній договір, за яким на першому етапі співробітництва Львівська міськрада мала надати в оренду стадіон «Україна» та споруди, призначені для його обслуговування, терміном на 364 дні. Також ЛМР зобов’язувалася надати ТзОВ «КПФ «Карпати» пільгу зі сплати орендної плати шляхом встановлення її розміру в сумі одна гривня на рік.

Водночас передбачали, що своєю чергою ТзОВ «КПФ «Карпати» власними силами, власним коштом та без права компенсації здійснюватиме невід’ємні покращення орендованого майна, щоб привести стадіон «Україна» до вимог ФФУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *