ОСТАННІ НОВИНИ

Гриценко прикрив лазівку для хабарників у військкоматах?

|

Міністерство оборони України спростило систему медичного огляду для хлопців, яких призивають на строкову військову службу. Про це повідомив Міністр оборони України Анатолій Гриценко журналістів у літаку, прямуючи з робочою поїздкою до Севастополя.

Міністр відзначив, що підписав відповідний наказ, згідно з яким, починаючи від цього року вводять гнучку і прозору систему медичного огляду у військкоматах для призовників. З одного боку, у Збройні Сили закликатимуть тільки тих хлопців, які мають добрі фізичні показники і здатні долати складнощі і навантаження під час служби у війську , передає proUA з посиланням на УНІАН.

А з іншого боку, люди, які за показниками здоров’я не можуть служити у ЗС, будуть звільнені від необхідності щороку проходити медичне обстеження. «Будемо відверті – так додатково викорінився ґрунт для корупції, оскільки багато хлопців, яким здоров’я не дозволяє служити в армії, викликають у військкомати щороку, і вони вимушені проходити всі процедури обстеження, у результаті – значна частина з них просто відкуповуються», – сказав Гриценко.

«Людина, яка за станом здоров’я не може служити у ВС, і це зафіксовано при першому обстеженні, знімається з обліку як військовозобов’язаний», – сказав міністр.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *