ОСТАННІ НОВИНИ

Міська рада обурена брутальним поводженням польських поліцейських з українською делегацією

|

Міська рада Львова звернулася до міністрів закордонних справ України та Польщі, а також до керівництва посольства РП в Україні та генконсульства Польщі у Львові з вимогою розслідувати інцидент, що трапився 21 січня з львівською делегацією неподалік Жешува. Депутати вимагають розслідувати цей інцидент і результати оприлюднити для громади.

«Вважаємо, що подібні речі є найбільшою загрозою на шляху українсько-польського порозуміння та побудови дружніх стосунків між нашими державами» – зазначено у зверненні.

Як повідомив сьогодні під час сесії міської ради депутат Микола Гембар, який був керівником делегації, до складу якої входили депутати та дитячий ансамбль «Горгани», вони поїхали на запрошення української громади Вроцлава на свято «Йорданської куті».

21 першого січня, коли делегація поверталася до Львова, поблизу Жешува автобус зупинили польські поліцейські. У водія не виявилося одного з необхідних документів, для проїзду територією Польщі і поліціянти почали вимагати хабара – спочатку 500 злотих, а потім – 3,5 тисяч злотих (понад шість тисяч гривень).

За словами М.Гембара, поліцейські брутально поводилися з львів’ янами, незважаючи на те, що у делегації була хвора жінка та діти. Інцидент тривав майже чотири години і закінчився лише після того, коли керівник делегації попередив про можливі серйозні наслідки для українсько-польських стосунків.

Міський голова Андрій Садовий заявив, що завтра з цього приводу він зустрінеться з генконсулом Польщі у Львові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *