ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати вимагатимуть переробити проект бюджету розвитку - Кужелюк

|

Більшість депутатів Львівської міської ради негативно оцінюють підготований виконавчими органами мерії проект бюджету розвитку Львова та вимагатимуть його змін ще до винесення цього проекту на розгляд сесії міськради 25 січня. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив голова фракції УНП у Львівській міській раді, член бюджетної комісії Юрій Кужелюк.

Пан Кужелюк нагадав, що водночас із прийняттям загального бюджету Львова на 2007 рік затвердили й основні цифри бюджету розвитку, який передбачено в розмірі 180 млн. грн. Із цих коштів 88 млн. грн. – це кошти, які отримають від продажу землі і майна та 92 млн. грн. місто планує отримати від запозичень (шляхом випуску муніципальних облігацій). «Ми вимагатимемо, щоб було чітко розподілено видатки, бо те, що зараз представлено в проекті – усі 180 мільйонів усі разом – це розписано неграмотно. Очевидно, що треба чітко розділити, де є власні кошти, а де є запозичення. Якщо є запозичення, їх треба виділити в окрему програму, щоб було видно, що ми за ці кошти будемо робити і якого ефекту досягнемо», – зазначив Ю. Кужелюк.

Окрім того, він додав, що депутатський корпус вимагатиме, аби вже в цьогорічному бюджеті розвитку відбувся перехід розподілу коштів із галузевого на програмно-цільовий метод.

«Що передбачає програмно-цільовий метод, щоб кошти виділялися не під галузь, а під певну програму й тоді чітко видно: скільки коштів виділили і який ефект отримали. Депутати цього вимагатимуть, адже є негативні приклади. Варто лише згадати, скільки коштів виділялися під водопостачання, а віз і нині там», – додав депутат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *