ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові презентуватимуть проект проти насильства щодо жінок

|

17 – 19 січня 2007 року у Львові відбудеться презентація спільного проекту Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту і Київської школи рівних можливостей «Насильство щодо жінок: ефективність та системність протидії» (2007-2008 рр.) за підтримки ЮНІФЕМ (Фонд ООН із ліквідації насильства щодо жінок), повідомляє прес-служба ЛОДА. Це пілотний проект і вперше його реалізовуватимуть у Львівській, Рівненській, Житомирській та Вінницькій областях.




Завдання проекту передбачають вироблення дієвого механізму використання нормативно-правової бази у сфері попередження гендерного насильства; забезпечення професійної підготовки представників державної влади, відповідальних за реалізацію Закону України «Про попередження насильства в сім’ї» та представників недержавного сектору, які працюю ть у сфері попередження насильства; підвищення рівня усвідомлення громадськістю шляхів подолання насильства в сім’ї через проведення інформаційних кампаній.




На державному рівні партнерами Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту, як координатора проекту, виступають Міністерство внутрішніх справ України, Міністерство освіти і науки України, Держтелерадіо, громадські організації: Міжнародний гуманітарний центр «Розрада» та Український освітній центр реформ; на регіональному рівні до реалізації проекту долучаться обласні та районні адміністрації, управління і відділи у справах сім’ї, молоді та спорту, управління у справах неповнолітніх, управління внутрішніх справ, управління освіти, соціальні служби, неурядові та релігійні організації.







Семінар проходитиме поетапно і триватиме три дні. Першого дня організатори семінару розповідатимуть про механізми реалізації Закону України «Про попередження насильства в сім’ї» та обговорюватимуть досвід практичної роботи Міністерства внутрішніх справ України з протидії насильству в сім’ї. Наступного дня учасники семінару вироблятимуть стратегію дій у реалізації соціальних проектів на регіональному рівні. Третього (заключного) дня відбудеться тренінг із питань моніторингу та підведення підсумків установчого семінару.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *