ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській області зменшуються надходження від платників єдиного податку

|

Станом на перше січня 2007 року виконання прогнозних показників єдиного податку до місцевого бюджету у Львівській області становить 96 % (при прогнозі 41191,8 тис. грн. до бюджету фактично надійшло 39555,9 тис. грн.), передає відділ зв’язків з громадськістю ДПА у Львівській області. За 2005 рік до бюджету надійшло 38400,7 тис. грн.

За даними ДПА, зменшення надходжень можна пояснити за рахунок зменшення кількості платників єдиного податку-юридичних осіб, число яких, порівняно з 2004 роком, зменшилося майже на дві тисячі – з 10247 до 8778.

Податківці проводять обстеження та хронометражі у відібраних суб’єктах підприємництва у сфері торгівлі, громадського харчування, надання медичних (стоматологічних) та перукарських послуг. Крім того, обстежують суб’єктів господарювання на предмет наявності кількості працюючих, в яких заробітна плата менше 350 грн. в місяць.

На підставі обстежень та хронометражів проводиться безпосереднє спілкування з платниками єдиного податку, які провадять діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування, надання медичних (стоматологічних) та перукарських послуг щодо повноти відображення загальної суми виручки в книзі обліку доходів і витрат СПД – юридичних осіб, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності

Так, протягом квітня-грудня заслухано 1121 і економічний ефект становить 566,9 тис. грн. Основними причинами, які впливають на суму нарахованої зарплати на одного працівника, виходячи з одержаних пояснень є: неповна завантаженість підприємств, сезонний характер роботи, робота неповний робочий день чи неповний тиждень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *