ОСТАННІ НОВИНИ

ДАІ віддасть техогляди в приватні руки?

|

Державна автоінспекція згодна передати проведення техоглядів приватним компаніям. При цьому власникам автомобілів доведеться проходити цю процедуру щорічно, а не раз на два роки, як встановлено зараз. Про це йде мова в новому «Порядку проведення технічного огляду транспортних засобів», який Державтоінспекція представила на громадське обговорення, повідомляє proUA .

Головним нововведенням документа представники держінспекції вважають пропозицію передати функцію діагностики технічного стану автомобілів «незалежним пунктам», власниками яких будуть компанії, у тому числі й недержавні.

У розробленому порядку передбачається заборонити ремонт і технічне обслуговування автомобілів у місцях, де проводитиметься технічний контроль. Перекладаючи функцію діагностики технічного контролю автотранспорту на приватників, Державтоінспекція має намір зберегти за собою видачу талонів техобслуговування.

«Порядком» передбачається, що приватні пункти техогляду видають власникові автомобіля висновок про стан авто, який слід представити в ДАІ. Там держінспектор перевірить авто по базах угону, на наявність страхового поліса, сплату податку з власників транспортних засобів і заборгованість по штрафах за порушення правил дорожнього руху. Тільки після цього буде виданий талон про проходження техогляду.

Як повідомлялося раніше, розробку нового порядку ініціювало Міністерство транспорту і зв’язку. На думку глави відомства Миколи Рудьковського, такий крок дасть можливість підвищити якість техоглядів і зменшити бюрократизм.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *