ОСТАННІ НОВИНИ

Підприємці пікетували Львівську міську раду

|

«Поверніть вкрадений ринок», «Владо!!! Захисти своїх громадян від самої себе! Люди», – з такими гаслами близько 50 колишніх працівників «Нового ринку», а зараз підприємців ГО «Любінське сяйво» пікетують приміщення Львівської міської ради. Вони вимагають, аби на черговій сесії міськради було розглянуто питання про виділення їм в оренду земельної ділянки, що по вул. Петлюри, 11, де підприємці зможуть провадити свій бізнес.

Як розповіла Західній інформаційній корпорації директор ТзОВ «Любінське сяйво» Віра Лях, на початку минулого року за кошти «Торгової компанії «Інтермаркет» відбулася приватизація приміщення ТзОВ «Новий ринок», що розташоване по вул. Пулюя, 11. Згодом представники «Інтермаркету» купили це приміщення як цілісно-майновий комплекс.

За словами підприємців, спершу про угоду купівлі-продажу приміщення не знав ніхто: ні торговці ринку, ні орендарі, ні суборендарі. Дізналися вони тільки у квітні минулого року, коли постало питання про закриття ТзОВ «Новий ринок» і створення на його місці супермаркету «Новий», передає ЗІК.

На одній з нарад у Львівській міській раді, чиновники запропонували підприємцям створити юридичну організацію – товариство. Відтак, у вересні 2006 року люди організувалися у ТзОВ «Любінське сяйво». Так, члени міськвиконкому прийняли рішення, згідно з яким ТзОВ «Любінське сяйво» отримало дозвіл на рік здійснювати свою діяльність та проводити ринковий збір у місцевий бюджет на прилеглій до ринку території. «Проте напередодні Нового року представники «Інтермаркету» надіслали у всі комунальні служби міста листи про те, аби вони розірвали угоди з усіма користувачами ринку. Відтак, 2 січня було відімкнено електропостачання до ринку і таким чином повністю паралізовано його роботу», – розповіла В.Лях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *