ОСТАННІ НОВИНИ

Надзвичайники ліквідовують загрозу витоку сірчаної кислоти

|

На території колишнього заводу, де стався витік сірчаної кислоти, надзвичайники встановити три земляні обвалування, завдяки яким припинили поширення кислоти в напрямку вулиці Б. Хмельницького. Про це повідомляє прес-центр головного управління МНСУ у Львівській області.

Працівники ГУ МНСУ організували контрольований збір кислоти, що витікає, в окремі резервуари по 50 літрів. Усього зібрано 500 літрів. Надзвичайники також нейтралізували розлиту кислоту, обробивши її двома тоннами кальцинованої соди.

На місці події організовано цілодобове чергування пожежно-рятувального відділення Личаківського РВ ГУ. Працівники районної СЕС та обласного управління екології на місці події взяли проби речовини, забрудненого ґрунту та повітря для лабораторних досліджень.

Проведено позачергове засідання обласної комісії ТЕБ та НС, на якій визначено подальші дії з ліквідації НС.

Головне управління МНСУ Львівщини переконане: загрози для життя і здоров’я людей та небезпеки для навколишнього середовища немає.

Нагадаємо, 8 січня о 9.00 у Львові на вул. Б. Хмельницького, 114-а на території колишнього заводу відбувся витік невідомої речовини з підозрою на кислоту.

Для з’ясування обставин на місце події виїжджала оперативна-мобільна група ГУ МНС України у Львівській області, яка з’ясувала, що на території підприємства, яке сьогодні не функціонує, розміщено два металеві резервуари об’ємом до 30 метрів кубічних кожен. В одному з них зберігали близько 2 т, в іншому – близько 18 т малоконцетрованої (попередньо) сірчаної кислоти (2-й клас небезпеки). Унаслідок корозії металу по зварному шву резервуара, у якому зберігали близько 2 т малоконцетрованої сірчаної кислоти, відбулася його розгерметизація та витік кислоти на ґрунт з подальшим поширенням на території підприємства вниз по рельєфу окремим потічком. За попередньою оцінкою, на момент прибуття пожежно-рятувальних підрозділів витекло близько 100 кілограмів кислоти та забруднено близько 10 метрів квадратних території колишнього підприємства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *