ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відбудеться Всеукраїнський фестиваль „Різдвяні канікули-2007”

|

10 – 12 січня на базі Центру творчості дітей та юнацтва Галичини Львова відбудеться Всеукраїнський фестиваль-конкурс учнівської молоді „Різдвяні канікули-2007”. Про це повідомила прес-служба ЛОДА.

Конкурс проводять з метою виявлення та підтримки талановитої учнівської молоді, збереження та популяризації української зимової обрядовості. Фестиваль „Різдвяні канікули” започатковано у 1991 році. Це єдиний фестиваль для дітей та юнацтва у Львівській області, який проходить регулярно вже 15 років. Щороку на фестиваль приїжджає від 700 до 1500 учасників, серед яких компетентне журі обирає лауреатів фестивалю. Учасники представляють колективи: вокальні ансамблі, малі вокальні форми, солісти у жанрі класичної музики; фольклорно-етнографічні колективи і вертепи з уривками великих фольклорних програм; вокальні ансамблі, троїсті музики та окремі виконавці у жанрі народної музики; колективи народного танцю; колективи та окремі виконавці сучасного напряму танцювального мистецтва; естрадні гурти та окремі виконавці з різних напрямів сучасної музики; читці (виконують твори, пов’язані з новорічно-різдвяною тематикою та український гумор).

Від минулого року фестиваль „Різдвяні канікули” має статус всеукраїнського.

Цього року у фестивалі братимуть участь солісти та колективи з Білорусі, Республіки Польщі, Миколаївської, Херсонської, Донецької, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Тернопільської областей, міста Києва, адже фестиваль „Різдвяні канікули” надає змогу щороку зустрітися давнім друзям з різних куточків України, даруючи львів’янам та жителям області велике дитяче свято.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *