ОСТАННІ НОВИНИ

Львівськими різдвяними традиціями цьогоріч цікавилося менше гостей зі сходу України

|

Цього року набагато менше дітей зі східних областей України захотіли приїхати до Львова на Різдво, аби провести свята за традиціями Західної України. За словами начальниці управління освіти Львівської міської ради Надії Оксенчук, до галицької столиці цьогоріч приїхало 658 дітей, тоді як минулого Різдва святкували у Львові 1112 гостей зі сходу.

За її словами, заявок на святкування у Львові попередньо було до півтори тисячі, однак проблемою стали квитки на автобуси та поїзди.

Зменшення числа охочих святкувати у Львові пані Оксенчук пояснила також тим, що протягом попередніх років діти переймали наші традиції святкування і тепер колядують та організовують вертепи і на сході України.

Перші гості зі сходу приїхали ще 29 грудня. У Львові вони пробудуть приблизно до 13 січня, хоча більшість гостює лише 3 – 4 дні. За словами пані Оксенчук, окрім школярів, приїхали 40 дорослих.

Згадавши про гостинність львів ’ ян, Надія Оксенчук також відзначила тенденцію до зменшення охочих родин брати до себе на свята дітей зі сходу. Здебільшого діти проживали в школах, центрі «Княжому» та Центрі туризму, спорту та екскурсій. Начальник управління також повідомила, що завтра очікують приїзду до Львова ще 135 дітей зі Сходу.

«Наступного року ми плануємо зробити навпаки – повезти дітей із Західної України у східні області», – поділилася планами пані Оксенчук, додавши, що найбільше дітей приїздили у 2001 та 2002 роках.

Торік акцію «Схід і Захід разом» проводили Львівський національний університет імені Івана Франка спільно із Українським католицьким університетом, однак, як зазначила Надія Оксенчук, цьогоріч цю традицію вони не продовжили. «Усе погане має своє закінчення і все добре має свій кінець», – резюмувала вона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *