ОСТАННІ НОВИНИ

У справі про вбивство Дацка фігурують його родичі?

|

Учора стали відомі подробиці розслідування замовного вбивства власника Львівського склодзеркального заводу Богдана Дацка. Найбільш імовірною версією слідство вважає перерозподіл акцій підприємства й фінансово-економічну діяльність заводу. Одним з фігурантів справи став близький родич загиблого.

Для розслідування вбивства Богдана Дацка створено слідчо-оперативну групу, до складу якої ввійшли представники прокуратури, міліції й СБУ Львівської області. За словами начальника прес-центру обласної прокуратури Мар`яни Гайовської, основною слідчою версією мотивів убивства є перерозподіл акцій підприємства. Пані Гайовська повідомила, що насамперед слідча група уважно вивчила список акціонерів ВАТ «Галімпекс-Склодзеркальний завод».

Як стало відомо, у справі Дацка фігурує його найближчий родич (його ім`я не розголошують в інтересах слідства). За інформацією достовірного джерела в правоохоронних органах, згаданий родич є ключовою фігурою в декількох слідчих версіях мотивів убивства. Річ у тому, що кілька років тому Богдан Дацко переніс інфаркт і став частково паралізованим. Родина, за словами джерел, близьких до діяльності підприємства, не брала участі в догляді за хворим, і всі турботи про нього взяла на себе юрист підприємства. Жінка вчила Богдана Дацка заново говорити, ходити й підтримувала аж до видужання. Вона працювала з паном Дацком від самого початку створення Склодзеркального заводу й раніше за $500 придбала 12% акцій підприємства, які сьогодні коштують у сотні разів дорожче. За інформацією джерела, аж до вбивства пана Дацка його близькі вимагали в нього виключити юриста із числа співзасновників підприємства, перекупити в неї акції або змусити переуступити право власності на них.

Крім того, за інформацією слідства, один із близьких родичів пана Дацка наполягав на добровільній передачі частини земельної ділянки заводу кримській фірмі «Консоль», пропонував відмовитися від купленої недавно земельної ділянки в Києві і, як стало відомо, судився з ним за нерухомість заводу ще в 2005 році.

Слідство, за словами джерела, також не виключає, що до вбивства Богдана Дацка може мати причетність чоловік юристки й співвласниці підприємства, який сьогодні втретє відбуває покарання у в`язниці на території Львівської області. Однією з версій також є ревнощі ув`язненого до пана Дацка.

Загалом, за даними обласної прокуратури, опрацьовують вісім версій мотивів убивства.

Підприємство, як уже повідомляли, після загибелі батька очолив син Богдана Дацка Олег.

Нагадаємо, Богдана Дацка вбито 14 листопада. Коли водій підвіз його до прохідної заводу, до автомобіля підійшов невідомий, кілька разів вистрілив з пістолета у вікно з боку пана Дацка й зник. П`ять куль потрапили підприємцеві в голову й шию. Від отриманих поранень він помер на місці. Передає сайт «Обком» із посиланням на «Коммерсантъ-Украина».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *