Олійник домовився про співпрацю з Віднем

|

Голова Львівської облдержадміністрації Петро Олійник домовився про культурну співпрацю зі столицею Австрії Відень під час робочої поїздки 1-3 грудня, повідомляє прес-секретар голови ЛОДА Іванка Попович.

Під час візиту керівник області провів переговори із заступником мера Відня з питань культури Андреасом Майлат-Покорни, результатом яких стали домовленості про започаткування спільних культурних проектів між Львівською областю та Віднем, який має статус окремої федеральної землі. Австрійська сторона зокрема запропонувала здійснити взаємні масштабні презентації культурного потенціалу Львова та Відня у 2007 – 2008 роках. Сторони також обмінялися досвідом стосовно збереження та фінансування реставрації культурних та історичних пам’яток.

2 грудня голова Львівської облдержадміністрації був присутній на міжнародному конкурсі дитячого співу, організованому мерією Відня. Виступ дрогобицького хору “Каменяр” на цьому конкурсі отримав високі оцінки публіки та організаторів фестивалю. Участь хорів з України у цьому щорічному заході є можливою завдяки підтримці Австрійсько-Українського товариства.

У неділю, 3 грудня, Петро Олійник на запрошення української діаспори урочисто відкрив меморіальну дошку видатному українському композитору та диригенту Андрію Гнатишину, який був керівником хору при греко-католицькій церкві ім. Св. Варвари у Відні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *