ОСТАННІ НОВИНИ

Житлово-будівельні кооперативи і ЖЕКи не можуть поділити обов’язки

|

Товариства співвласників та житлово-будівельні кооперативи напоролись на конфлікт з ЖЕКами. Перші звинувачують останніх у відмові обслуговувати житлові будинки.

Один з таких конфліктів виник між ЛКП «Тополя» та житлово-будівельним кооперативом №152, що на вулиці Миколайчука, 1. Керівник ЖБК Любов Качмар стверджує, що ЖЕК невмотивовано відмовив їй у наданні послуг з теплопостачання та поставив житловий будинок у скрутне становище на початку зими.

«Ми не можемо укласти угоду з тепловиками і взяти на себе відповідальність за теплопостачання нашого будинку. Адже не маємо ні матеріальної, ні ресурсної бази для цього», – зазначила вона.

Позицію голови правління ЖБК № 152 підтримує депутат Львівської міської ради Теодор Дяків. Він посилається на лист Антимонопольного комітету, який втрутився у конфлікт і рекомендував ЛКП «Тополя» укласти угоду з теплопостачання будинку на вулиці Миколайчука, 1.

«Антимонопольний комітет у своєму листі вказав, що ЖЕК не може відмовити кооперативу в послугах з теплопостачання. Бо він є монополістом», – зазначив Теодор Дяків.

Іншої думки дотримується в. о. начальника управління житлово-комунального господарства Марія Желіско. Вона заявляє, що від моменту реєстрації житлово-будівельний кооператив набуває статусу юридичної особи і має право самостійно укладати угоди щодо теплопостачання. Крім того, за словами Марії Желіско, будинок на Миколайчука не є в комунальній власності, а тому змусити ЖЕК обслуговувати його неможливо. «Особливої трагедії в цьому я не бачу, ЖЕК не зобов’язаний обслуговувати ЖБК», – заявила начальниця.

Наразі Любов Качмар та мешканці будинку чекають на реакцію міського голови, якому надіслала листа міська прокуратура. «Спершу прокуратура на нас тиснула, але потім я довела свою правоту. І вона надіслала звернення міському голові. На відповідь у нього залишилося шість днів», – зазначила вона.

Якщо реакції не буде і ЛКП «Тополя» не укладе угоди, житлово-будівельний кооператив розпочне судову кампанію. Позиватися Любов Качмар обіцяє навіть з мером.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *