ОСТАННІ НОВИНИ

Керівництво області взяло участь у перепохованнях жертв політрепресій

|

Голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник узяв участь у перепохованні жертв сталінського режиму у Львові на Личаківському кладовищі та у Жовкві. Про це повідомила прес-служба облради.

Так, пан Сеник узяв участь у перепохованні на Личаківському кладовищі останків 150 осіб, що загинули в 40-50-х роках минулого століття у двох колишніх міських в`язниць НКВС – на Замарстинові і Лонцького.

«На жаль, ці сумні урочистості відбуваються на тлі бурхливих політичних суперечок, у яких наші політичні опоненти з табору так званої антикризової коаліції й далі наполягають, що штучно організованого більшовицькою владою Голодомору не було, як і масових політичних репресій. Однак ті, хто сьогодні намагається заперечувати факт чи то Голодомору, чи політичних репресій – не лише демонструють свою рабську, колоніальну залежність від Москви, зневагу до трагічної історії України, а й топчуться по живих ранах власного народу. І триває це лише тому, що, попри знахідки щоразу нових поховань жертв сталінських репресій, у незалежній Україні так і не порушено жодної кримінальної справи, що могла б перерости в український Нюрнберг для комуністичної влади. У цьому розумінні ми маємо борг перед нашими загиблими співвітчизниками», – сказав Мирослав Сеник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *