ОСТАННІ НОВИНИ

Міського прокурора просять дати оцінку діям Садового

|

Комісія з питань культури, духовного відродження, засобів масової інформації та туризму Львівської обласної ради скерувала лист-звернення міському прокуророві Львова з проханням дати оцінку Андрієві Садовому стосовно його заборони журналістам знімати сплячих депутатів. Про це повідомив член комісії Олег Немчінов.

«Ми просимо прокурора дослідити чи є документи: ухвали, рішення, розпорядження обласної ради, – які б обмежували пересування журналістів в сесійній залі чи будь-які інші їхні права», – сказав він .

Наступним пунктом звернення, за словами Олега Немчінова, буде просьба дати оцінку діям міського голови як посадової особи. «19 жовтня 2006 року під час сесії Львівської міської ради А. І. Садовий пропонував фотокореспондентам не знімати сплячих депутатів, а журналістам, як «стороннім особам», покинути залу. Просимо витребувати стенограму аудіозапису тієї сесії і дати оцінку таким діям посадової особи, бо вони працювали під час сесії, а не під час приватних розмов. Відтак, просимо його проінформувати про це Львівську обласну раду, Львівську міську раду, ТРК «Люкс» і організації, яких згадували чотири дні в ефірі в сюжеті «люксів», – сказав Олег Немчінов.

Окрім того, комісія проситиме повідомити результати оцінок прокурора медіапрофспілки, оскільки, на його думку, не було належної реакції з її боку відразу ж, Асоціацію медіаюристів, комітет обласної ради та Андрія Шевченка. «Ми хочемо, щоби прокурор сказав, чи є злі депутати в облраді, які обмежують роботу журналістів, чи може в міській раді вони є», – зазначив О. Немчінов.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *