ОСТАННІ НОВИНИ

Створення Меморіалу на території тюрми Лонцького відтепер під патронатом Садового

|

Львівський міський голова Андрій Садовий узяв під патронат процес створення Меморіалу пам’яті жертв комуністичного терору. Про це він заявив сьогодні під час зустрічі з громадськими діячами, членами комісії зі створення цього Меморіалу.

Члени комісії разом із мером пройшлися підвалами приміщень на території колишньої в’язниці, що на вулиці С. Бандери, 2, і на власні очі побачили ті камери, у яких колись катували та утримували політв’язнів.

Про часові рамки чиновники та члени комісії поки що не говорять, оскільки спершу, за їхніми словами, потрібно вирішити низку юридичних і господарських питань.

Як розповів заступник міського голови з питань містобудування та землеустрою Андрій Павлів, перед тим як розпочати роботи, необхідно залучити ці землі, які тепер належать слідчому ізолятору СБУ, до комунальної власності міста. «Пан Хімей з радістю погодився піти нам назустріч у цьому питанні», – додав А. Павлів.

Окрім того, до 31 грудня фірма «ГаличАартБуд» зобов’язана забрати залишки будівельних конструкцій, які розміщено на території подвір’я.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *