ОСТАННІ НОВИНИ

За рік на Львівщині хотіли відмити понад 1 мільярд брудних грошей

|

За рік діяльності регіонального відділу Держмоніторингу у Львівській області до правоохоронних органів Львівщини передано 28 узагальнених матеріалів і 12 додаткових щодо відмивання і легалізації грошей, отриманих незаконним шляхом. Як повідомив журналістам під час сьогоднішньої прес-конференції начальник регіонального відділу Держмоніторингу у Львівській області Петро Комар, за цими матеріалами хотіли відмити 1 мільярд 5 мільйонів 570 тисяч брудних грошей.

«Наразі на розгляді у прокуратурі – дві таких справи про відмивання грошей, легалізованих незаконним шляхом, у УМВСУ – 9 , в СБУ – 11. Сьогодні з їх розгляду йде співпраця зі слідчими органами, відділами, управліннями», – підкреслив він.

Окрім того, Петро Комар повідомив, що на Львівщині вперше в Україні розроблено практику розкриття банківської таємниці не в законно визначений п’ятиденний термін, що допомагає поширити слідство з правоохоронними органами.

«Ми провели величезний об’єм роботи з інвентаризації всіх суб’єктів, які підлягають моніторингу. Проглянули все, що є в Держслужбі статистики, податковій службі, і МВД і хто функціонує у сфері фінансових послуг на Львівщині. Ми бачимо величезні розбіжності і те, що багато хто з цих людей працює в «тіні», не виконуючи відповідних законів. Світові звинувачення про тіньову економіку мали підстави», – наголосив начальник регіонального відділу Держмоніторингу у Львівській області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *