ОСТАННІ НОВИНИ

Руслана та Пітер Маффай подарували Львівському ОХМАТДИТу медобладнання

|

Народний депутат України Руслана Лижичко та німецький співак, автор проекту «Зустрічі. Союз культур заради дітей» Пітер Маффай сьогодні урочисто передали Львівському ОХМАТДИТу реанімаційний столик для новонароджених дітей.

Реанімаційний столик, ціна якого 75 тисяч євро, за словами кардіохірурга лікарні Романа Ковальського, дозволить врятувати життя до 30 дітей на рік.

Кошти на купівлю обладнання співачка Руслана разом із німецьким колегою зібрали в рамках музичного благодійного проекту, до якого долучилось 14 митців різних країн. Так, 75 тисяч, які виділили на медобладнання – перший внесок у цьому проекті.

Лікар Ковальський висловив сподівання, що найближчим часом ОХМАТДИТу закуплять принаймні ще 3-4 таких столики. Один такий столик можна використовувати впродовж 15 років, однак у львівській лікарні деякі з них експлуатують вже по 20 років.

«Обладнання ніколи не буде достатньо, однак ми повинні усвідомити, що кожна наша допомога врятує маленьке життя, тому закликаємо вітчизняних бізнесменів та політиків до благодійності, бо це річ необхідна»,– закликала співачка Руслана.

Зі свого боку Пітер Маффай додав, що в рамках благодійного музичного проекту 16 грудня у Німеччині відбудеться великий гала-концерт, у якому візьмуть участь як Руслана, так і решта учасників проекту. Усі вилучені кошти організатори також планують скерувати на закупівлю необхідного медобладнання.

Благородний приклад допомоги львівським дітям Руслана назвала «яскравим та неголослівним прикладом євроінтеграції».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *