ОСТАННІ НОВИНИ

Відбувся круглий стіл “Україна та Румунія на шляху до євроінтеграції ”

|

Круглий стіл “Україна та Румунія на шляху до євроінтеграції. Досвід та практичні кроки” відбувся вчора у Львові, передає прес-служба обласної адміністрації. Його організували Львівський обласний молодіжний центр праці управління сім’ї та молоді ЛОДА та Інститут міжнародних економічних досліджень. Метою заходу було обговорення шляхів євроінтеграційних процесів України та Румунії на рівні практичної організації молодіжного обміну та налагодження партнерських стосунків на місцевому і регіональному рівнях.

До участі було запрошено директора Регіонального інституту стратегічних досліджень професора А. Мокія, який у своєму виступі акцентував увагу на важливості системних підходів у співпраці з прикордонними регіонами, у тому числі з Румунією. “Зважаючи на те, що Румунія з 1 січня 2007 року стане членом ЄС, важливо виявити спільні зацікавлення у сфері наукових досліджень, обміну публікаціями, розробці спільних економічних проектів, залученні інвестицій,” – висловив думку пан Мокій, яку логічно продовжив директор Інституту міжнародних економічних досліджень В. Волошин, своєю чергою зазначивши важливість напрацьовувати конкретні практичні шляхи організації співробітництва у сфері молодіжного та наукового обміну.

Директорка Львівського обласного молодіжного центру праці Л. Довганик розповіла про налагодження контактів зі Союзом українців Румунії та приготування до приїзду румунської делегації до Львова, а також запросила зацікавлених осіб до розробки спільного плану заходів на 2007 рік у сфері молодіжних обмінів, проведенні літніх волонтерських таборів, молодіжних конкурсів, залученні творчої та наукової молоді до участі в мистецьких акціях та наукових конференціях.

Про початок такої співпраці в недалекому майбутньому розповів студент філологічного факультету ЛНУ ім. Франка, уповноважений Союзу Українців Румунії в Україні Сільвіу Григораш, акцентуючи на святкуванні Дня незалежності Румунії, яке планують провести в ЛНУ ім. Ів.Франка 23 листопада 2006 року за участю представників із Румунії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *