ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові пройде конкурс виконавців імені Біди

|

Четвертий міжнародний конкурс молодих виконавців на дерев’яних духових інструментах імені Дмитра Біди відбуватиметься у Львові з 20 до 26 листопада. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

До участі в конкурсі заявки подали 189 учасників із Росії, Татарстану, Польщі, України, із них – 53 флейтисти, 17 гобоїстів, 64 кларнетистів, 21 фаготист та 34 саксофоністи.

Головуватиме в журі Патрік Мессіна. Члени журі конкурсу – відомі музиканти Олег Кудряшов (професор Національної музичної академії України ім. П. Чайковського), Іван Левкович (методист Львівської середньої спеціальної музичної школи-інтернату ім. С. Крушельницької), Олег Худяков (професор Московської державної консерваторії ім. П. Чайковського), В’ячеслав Цайтц (професор Львівської державної музичної академії ім. М. Лисенка), Борис Нічков (професор Білоруської академії музики) та інші.

Міжнародний конкурс молодих виконавців на дерев’яних духових інструментах започаткували в 1996 році провідні музиканти Львівщини та назвали іменем Дмитра Біди на честь відомого українського музиканта-флейтиста ХХ століття Дмитра Біди, із ім`ям якого пов`язані яскраві сторінки музичного життя України та Росії.

Цього року з ініціативи управління культури і туризму облдержадміністрації та з підтримки Міністерства культури і туризму України, управління культури Львівської міської ради відбуватиметься вже Четвертий міжнародний Конкурс.

До складу журі конкурсу запрошували відомих музикантів, зокрема, професорів Київської консерваторії ім. П. Чайковського Кудряшова, Апатського, професор Московської консерваторії Попова, професора Санкт-Петербурзької консерваторії ім. Н. Римського-Корсакова Соколова і Казакова, професора Вищої школи музики Мангайма (Німеччина) – Ріндершпашера Альфреда, професора Вищої школи музики ім. Ф. Мендельсона-Бартольді в Ляйпцігу – Ветцеля Хрістіана.


Переможців кожної номінації та вікової категорії нагороджуватимуть дипломами, цінними подарунками. Лауреатів I, II, III туру – грошовими преміями. Гран-прі становить 300 у.о.

Дітей-сиріт молодшої вікової групи з України звільнять від оплати вступного внеску завдяки підтримці благодійних фондів Львова.

Оргкомітет має ексклюзивне право звуко-відеозапису, трансляцію на радіо та телеканалах, фотографування учасників конкурсу без виплати гонорару останнім.

Нагадаємо, що Дмитро Біда народився 4 березня 1919 року в селі Ясенові на Львівщині у звичайній українській селянській родині. Він став солістом оркестру Київської опери, а від 1958 року і до кінця свого життя (1979) працював солістом єдиного в колишньому Союзі заслуженого симфонічного оркестру Ленінградської філармонії (тепер Санкт-Петербурзької) під диригуванням відомого диригента Євгена Мравінського.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *