Нардепи Писарчук і Радзієвський вимагають радикальних змін у міністерстві внутрішніх справ

|

Народні депутати України від Партії регіонів Петро Писарчук та Олексій Радзієвський скерували звернення до Президента України щодо резонансних вбивств у Львові, в якому вимагають радикальних змін у міністерстві внутрішніх справ України. Подаємо текст звернення:

“Шановний Вікторе Андрійовичу!

Ми не були серед тих львів’ян, котрі практично одностайно підтримали Вас на президентських виборах 2004 року. Чесно кажучи не слова, а практичні діла багатьох місцевих функціонерів, котрі тоді встали під Ваші знамена, викликали сумнів, що завтра ми прокинемося в кращій країні, а бандити сидітимуть у тюрмах.

Як це не прикро, але немало відомих правоохоронним органам злочинних авторитетів також метушилися на Майдані. Це ще раз доводить, що «нова» політична еліта ще тоді цинічно демонструвала свої зв’язки з кримінальним світом.

Події останнього року у Львові свідчать, що після відносного затишшя у Львові в 2003 – 2004 роках, криміналітет, відчуваючи свою безкарність, знову почав поводити себе нахабно.Ось приклади цього.

29 листопада 2005 року серед білого дня в людному місці було розстріляно з автоматичної зброї відомого Вам Степана Сенчука.

20 грудня 2005 року підпалюють автомобіль начальника управління транспорту та зв’язку Львівської міської ради Ярослава Вовчака. Від отриманих ран 27 грудня 2005 року Ярослав Вовчак помирає.

26 жовтня 2006 року знову зранку у людному місці робиться спроба фізичного знищення директора відомого у Львові ринку «Шувар» Романа Федишина. В результаті підриву його автомобіля гине 14-річна школярка Марія Куцинда.

14 листопада 2006 року на прохідній власного підприємства розстрілюють директора, відомого не тільки в Україні, але в Європі склодзеркального заводу Богдана Дацко.

Всі ці вбивства набули не тільки загальнодержавного розголосу і бентежать громадськість, але свідчать про повну бездіяльність правоохоронних органів.

Правоохоронна система Львівщини працює не стільки на захист прав і свобод громадян, а нерідко обслуговує кримінальний світ.

Цьому немало доказів.

Міністр внутрішніх справ України Луценко Ю.В. часто відвідує Львів, але під час цих поїздок рідко займається проблемами правоохоронців.

Він пригощає львів`ян тортами, піарить свою дружбу з губернатором і т.п.

Все це не погано, але, зважаючи на непросту криміногенну ситуацію в місті, міністр внутрішніх справ держави мав би взяти під особистий контроль розслідування обставин вбивства, хоча б активного Вашого прихильника Степана Сенчука, а загалом, у Львові не розкрито жодного резонансного вбивства за останні десять років, їх, на жаль, було не мало.

Для нас, очевидно, що без радикальних кадрових змін у Міністерстві внутрішніх справ України, в органах державного управління та правоохоронних органах на регіональному рівні, ситуацію не змінити.

Це не наші корпоративні інтереси, а інтереси Ваших і наших виборців. Хочеться вірити, що в Секретаріаті Президента України знайдуться люди, котрі допоможуть Вам прийняти державницькі рішення.»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *