ОСТАННІ НОВИНИ

Осуховський запевняє, що поляки з’ясують, хто познущався над пам’ятником Т.Шевченкові

|

Польська сторона зараз з’ясовує, хто написав принизливі написи на пам’ятнику Тарасу Шевченкові у Білому Борі (Польща), обмалювавши його фарбою. Про це у коментарі кореспонденту ЗІКу повідомив Генеральний консул Польщі у Львові Вєслав Осуховський. Водночас він наголосив, що не хоче, щоб цю ситуацію використовували політики.

«Подібні ситуації трапляються у цілому світі, – зазначив він. – Мені шкода, що таке сталося в Польщі, але разом з тим подібні випадки стаються і в Україні. Думаю, що такий вчинок здійснили представники меншості. Це безвідповідальність вузьких груп. Може це зробили діти. Ми це з’ясуємо без огляду на те, хто це робив. Бо це болить. Мене засмучує ця подія, але водночас я не хотів би, щоб це використовували політики. Це треба просто з’ясувати».

Нагадаємо, що у суботу, 28 жовтня, у Білому Борі (Польща) пам’ятник Т.Шевченкові обмалювали фарбою і написали на ньому принизливі написи. Депутати Львівської обласної ради звернулися з проханням пояснити ситуацію до Генерального консула Польщі у Львові Вєслава Осуховського. Також сьогодні, 31 жовтня, вони ухвалили звернення з цього приводу та за фактом підпалу української школи в Бартошицях (Польща) до Президента Польщі Лєха Качинського, Посла Республіки Польщі в Україні Яцека Ключковського та міністра закордонних справ України Бориса Тарасюка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *