ОСТАННІ НОВИНИ

У облраді розроблять програму до 2012 року щодо збереження дерев’яних церков

|

Під час наступної сесії Львівської обласної ради, яка запланована на листопад, депутати розглядатимуть Регіональну програму збереження дерев’яної сакральної архітектури на період 2007-2012 років. Саме до цього часу, як запевнила під час прес-конференції голова постійної комісії з питань культури, духовного відродження, засобів масової інформації та туризму Марія Христинич, спеціалісти та науковці напрацюють необхідні завдання та заходи програми.

Одним із основних завдань програми має стати забезпечення захисту, консервації, реставрації, музеєфікації та раціонального використання нерухомих об’єктів культурної спадщини. Також виділення на підставі першочергового моніторингу, який провели органи охорони культурної спадщини та релігійні громади, категорії об’єктів, що потребують взяття на державний облік та невідкладних протиаварійних заходів.

Програма складатиметься з двох етапів: 2007-2010 роки та 2010-2012. Так, на першому етапі передбачається провести комплексне обстеження та інвентаризацію об’єктів дерев’яної сакральної архітектури, взяття їх на державний облік та вивчення технічного стану. Уже другий етап включає створення банку даних та уточнення обсягів робіт і коштів, що будуть спрямовані на виконання програми.

Фінансове забезпечення програми здійснюватиметься за рахунок коштів обласного, державного та інших джерел. «Ми робитимемо все для того, аби виділити необхідні кошти на збереження сакральних пам’яток Львівщини, однак ми ще не розглядали бюджету на наступний рік, тому сказати конкретно скільки вдасться виділити наразі не можу», – зазначив голова облради Мирослав Сеник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *