ОСТАННІ НОВИНИ

КПЛ презентував свою програму розвитку малого бізнесу

|

Комітет підприємців Львівщини презентував сьогодні свій проект програми розвитку малого бізнесу в Україні. Як зазначив представник КПЛ Микола Ореньчук, цей проект розроблено зважаючи на те, що вже закінчується час дії чинної програми, прийнятої на 2004 – 2006 роки, а проект від головного управління економіки ЛОДА на наступні два роки видається представникам КПЛ неконкретним.

На думку М.Ореньчука, у такій програмі варто зробити наголос на інформаційній підтримці бізнесу та розробленні типових положень щодо того, як влада має реагувати на звернення бізнесу. Крім того, представники КПЛ пропонують об’єднати всі «гарячі лінії» та громадські приймальні в один центр, де підприємці могли б звернутися і отримати реальну допомогу. Також КПЛ пропонує удосконалити наявну мережу розмаїтих допорогових організацій, а не створювати нову.

На такі висновки розробників програми наштовхнули результати соціологічного дослідження серед представників малого бізнесу Львівщини, згідно з якими більшість респондентів не задоволені умовами ведення бізнесу та стосунками з владою і серед найголовніших перешкод називають непрозорість влади, відсутність механізму громадського контролю за владою та відсутність інформації про рішення влади.

Крім того, 42% опитаних стверджують, що їм для ефективної роботи мало офіційних стосунків з владними органами, а 43% респондентів наголошують на корумпованості чиновників.

Наступного тижня цей проект буде представлено в обласній адміністрації і Микола Ореньчук сподівається, що він стане основою, на якій буде розроблено програму розвитку малого підприємництва на наступні два роки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *