ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові розпочався 13 Ярмарок кар’єри для молоді

|

У Львові розпочав свою роботу 13 Ярмарок кар’єри для молоді, який пропонує 2 тисячі 345 різноманітних вакансій.

Як розповів журналістам один з організаторів Ярмарку директор Львівського обласного центру зайнятості Михайло Хміль, цьогоріч на ярмарку присутні 87 роботодавців. « Найбільшим попитом користуються робітничі професії. Наприклад для швачок у нас є 653 вакансії, для продавців продовольчих товарів – 140, для слюсарів – 120, для мулярів – 153. Щодо службових професій, то їх підприємства потребують менше. Наприклад на цьогорічному Ярмарку кар’єри є 70 вакансій для інженерів, 47 для бухгалтерів, 32 для вчителів, 19 вакансій для юристів», – повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості. За його словами, серед робітничих професій йде конкуренція між працедавцями за робітника, а от щодо службових професій, то тут все навпаки.

Для того, щоб знайти роботу на Ярмарку кар’єри, молодій людині достатньо підійти до представників підприємства, де є посада, яка її зацікавила і подати своє резюме. Роботодавець вирішить чи запрошувати дану особу на співбесіду, після того як розгляне резюме.

У рамках Ярмарку відбуваються «круглі столи» за участю представників закладів охорони здоров’я, органів влади та ринкоутворюючих підприємств. Зі свого боку представники підприємств, установ та організацій демонструватимуть відеофільми про свою роботу, специфіку професій, умови праці.

Зазначимо, що Львівська служба зайнятості сприяє розвитку бізнесу, надаючи одноразову виплату для започаткування підприємницької діяльності. «Це не велика сума, вона становить від 2 до 5 тисяч гривень, але вона стимулює розвиток бізнесу», – наголосив Михайло Хміль. Минулоріч таку допомогу отримала 1 405 осіб. Протягом січня-вересня цього року – 929, з яких 472 молоді людини.

Ярмарки кар’єри для молоді проводить Львівський обласний центр зайнятості разом з ЛНУ «Львівська політехніка». Участь у ньому беруть такі фірми, як ЗАТ «Львівська кондитерська фірма «Світоч», ВАТ «Львівська пивоварня», компанія «GareerGuide» та «JABIL CIRCUIT UKRAINE» з Ужгорода.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *