ОСТАННІ НОВИНИ

Комісія з відшкодування ПДВ засідатиме в області найближчим часом – Олійник

|

Засідання обласної комісії з відшкодування ПДВ відбудеться найближчим часом – цього тижня або у понеділок, заявив голова обласної адміністрації Петро Олійник після наради з цього ж питання, що відбулася в Президента України. «Така нарада цього тижня або максимум в понеділок обов’язково відбудеться» – сказав він у коментарі прес-службі ЛОДА.

За словами П.Олійника, ситуація з відшкодуванням ПДВ в області складна. «Мені здавалося, що питання відшкодування ПДВ за «відкати» за хабарі або заборгованість по ПДВ відійшли назавжди у минуле» – зазначив голова ЛОДА.

За його словами, півтора роки все було добре, однак у серпні-вересні почалися «колосальні відставання та індивідуальний підхід з відшкодування ПДВ». І це при тому, що Львівська область виконує податкові зобов’язання на 120 %, має приріст податків до 2004 року до 196%,

«Львівська область лише 170 млн. витратила з 300 млн лімітів на відшкодування ПДВ. Тим не менше, 88 млн. сьогодні протермінованого ПДВ, мало того, з тих 88 млн. грн 41 млн вже є перевірений» – підкреслив голова ЛОДА.

За його словами, реєстри подаються до Києва, а звідти з незрозумілих причин повертаються назад і через ці затримки підприємства втрачають обігові кошти.

«У нас є перші сигнали, що від нашого бізнесу просять з київських структур 15, 30, 40 % повернення коштів в конверт. Це повернення в нікуди. Ми маємо збільшення імпорту на 15%, а експорт збільшився на 30%, тобто економіка почала нормально працювати» – сказав П.Олійник.

Водночас він висловив сподівання про те, що до кінця тижня всі борги з повернення ПДВ будуть відшкодовані. У Львівській області найбільше заборгували повернення ПДВ НПК «Галичина» та авіаремонтному заводу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *