ОСТАННІ НОВИНИ

25 жовтня у Львові звітуватиме Комісія «Блакитної стрічки»

|

Програма розвитку ООН 25 жовтня організовує у Львові презентацію третього звіту Комісії „Блакитної стрічки” „Держава та громадянин: виконуючи обіцянки”, офіційне представлення якого було у вересні в столиці України, повідомили організатори. Презентацію проводитимуть з метою активізації та сприяння політичному діалогу в контексті місцевого та регіонального розвитку.

У звіті Комісії братимуть участь міжнародний координатор Комісії «Блакитної стрічки» в Україні Єжи Осятинський, експерт Комісії «Блакитної стрічки» з питань децентралізації Дмитро Луценко, експерт Комісії «Блакитної стрічки» з питань підприємництва та регуляторної політики Богдан Сенчук.

З набуттям чинності змін до Конституції України та зростанням важливості децентралізації, органи влади на обласному, муніципальному та районному рівнях, а також громадські організації набувають унікальної можливості залучитися до процесу формулювання та впровадження політики.

Відтак охочі журналісти матимуть нагоду завітати 25 жовтня до Львівського будинку вчених, що на вулиці Листопадового Чину, 6 та відвідати прес-конференцію, котра триватиме з 10.00 до 10.30. Презентація звіту проходитиме з 11.00 до 16.00. Журналістам з інших міст ПРООН відшкодовуватиме вартість залізничних та автобусних квитків в обох напрямках.

Нагадаємо, що Комісія «Блакитної стрічки» була ініційована та підтримана Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН). Комісія є повністю незалежним дорадчим органом, до складу якого було запрошено провідних національних та міжнародних експертів.

Мета третього звіту Комісії «Держава і громадянин: виконуючи обіцянки», який було офіційно представлено 21 вересня 2006 року – визначення головних проблем, які необхідно і можливо вирішити в перші місяці роботи нового уряду та нового складу Верховної Ради. ПРООН рекомендує цей звіт до уваги уряду, ділових кіл та громадянського суспільства та готова підтримати їх зусилля, спрямовані на реалізацію будь-яких з рекомендацій звіту.

Аналітично-дорадчий центр «Блакитної стрічки» створено в 2005 році для надання допомоги українському уряду в реалізації рекомендацій Комісії “Блакитної стрічки” в України. Головна мета центру – сприяти наступному етапу соціально-економічної трансформації в Україні шляхом надання підтримки у формулюванні політики, розбудові інституціональної потужності та стимулюванні і проведенні широкого діалогу на тему економічного розвитку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *