ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові посадять дуб, освячений Іваном Павлом ІІ

|

Близько ста дерев посадили цієї суботи у спільному польско-українському медіалісі у Ломній (Республіка Польща). Явори та клени посадили і віце-спікер Європейського парламенту Януш Онишкевіч, Генеральний консул України в Польщі Олександр Моцик та заступник голови парламентського комітету Верховної Ради України з питань євроінтеграції Сергій Шевчук.

Перші деревця у медіалісі, який символізує собою спільні прагнення України та Польщі до поєднання, журналісти посадили три роки тому за ініціативи фундації «Партнерство для демократії». Тепер ліс налічує близько чотирьох тисяч дерев. Цікаво, що цьогоріч до представників мас-медіа долучилися польські прикордонники, які також посадили кілька дерев у відведеному для них секторі.

А уже навесні такий медіаліс може з’явитися на Львівщині. Як повідомив начальник Львівського обласного управління лісового господарства Анатолій Дейнека, його планують розташувати поблизу Рави-Руської.

Натомість у Львові невдовзі посадять дуб, який після садіння дерев у медіалісі польські лісники передали українським. У 2004 році Папа Римський Іван Павло ІІ освятив 500 жолудів, 290 з яких прижилися. Подарований українцям дубок є нащадком одного з них. Його планують посадили в одній з місцевостей, яку під час перебування у Львові відвідував Іван Павло ІІ. Повідомляє ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *