ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові пройдуть змагання карет невідкладної допомоги

|

Протягом 24-26 жовтня у Львові вперше за історію України відбудеться ралі карет швидкої медичної допомоги «Галицьке Медичне Ралі 2006». Ралі, котре є аналогом найстарішого європейського «Rallye Rejviz» (проводиться щорічно у м. Єсенік, Чехія), планують провести в обласному центрі та Перемишлянському районні Львівщини. У змаганнях візьмуть участь 20 екіпажів із різних областей України, а також із польських міст Люблін і Перемишль. Про це сьогодні, 20 жовтня, під час прес-конференції розповів начальник управління охорони здоров’я Львівської ОДА Ігор Герич.

«Мета ралі – побачити стан швидкої медичної допомоги, а головне – закласти в Україні традицію відкритих, професійних змагань умов служби, від якої залежить життя наших громадян», – наголосив Ігор Герич, додавши, що «такі змагання управління охорони здоров’я ЛОДА хотіло б організовувати щороку і загальноукраїнського масштабу».

«До критеріїв оцінки роботи карет швидкої медичної допомоги бригадами суддів буде братися вміння організувати роботу медперсоналу на місці виклику, орієнтування на місцевості, якість та швидкість надання екстреної медичної допомоги, співпраця з пожежниками та дорожньо-патрульною службою. За час ралі карети «швидкої» подолають 150 км місцевістю українських Гологорів, серед старовинних замків «Золотої Підкови України. Далі змагання проходитиме на базі туристично-відпочинкового комплексу «Узлісся» (м. Бібрка)», – розповів присутній на прес-конференції головний лікар Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Богдан Ельяшевський.

Він також зазначив, що троє переможців ралі отримають у подарунок повне укомплектування для карет «швидкої», а загалом кошторис проведення ралі становить 54 тис грн спонсорських коштів.

У вівторок, 24 жовтня, на площі Ринок о 14 годині розпочнеться урочисте відкриття «Галицького Медичного Ралі 2006». Вже за годину саме з площі Ринок учасники ралі і стартуватимуть, передає ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *