ОСТАННІ НОВИНИ

Вартість тепла у Львові зросла в 2,3 раза

|

Львівський міський виконавчий комітет сьогодні затвердив нові тарифи на послуги з теплопостачання. Відповідно до нього, з 26 листопада вартість однієї гігакалорії зросте з 76 гривень до 180. Причому збільшення ціни теплопостачання повністю стане проблемою споживачів, позаяк у міському бюджеті для компенсації немає ресурсів.

З листопада мешканцям однокімнатної квартири за теплі батареї доведеться платити 709 гривень на рік, а тепло в трикімнатному помешканні коштуватиме 1478 гривень.

Міський голова Львова Андрій Садовий стверджує, що міська влада довго вивчала проблематику тарифів і досягла порозуміння депутатів і мешканців. Щоправда, основної вимоги, яку ставили на громадських слуханнях, щодо часткової компенсації тарифів за рахунок міського бюджету, виконати так і не змогла. На думку мера, проблему треба вирішувати на загальнодержавному рівні. Для цього він планує наступного тижня поїхати до Києва на засідання РНБО і порушити питання про вирівнювання цін на газ для населення та теплопостачальників.

«Вартість газу для населення спеціально зробили дешевшою, щоб люди відключалися від центральної мережі і переходили на індивідуальне опалення. Коли вони перейдуть на газ, тоді їм різко підвищать ціну», – спрогнозував Андрій Садовий.

Такої думки дотримується і директор «Львівтеплоенерго» Ігор Марчак. Він вважає, що вирівняти ціну для споживачів та тепловиків цілком реально, однак це не призведе до зменшення тарифів на тепло, навпаки, зробить індивідуальне опалення ще дорожчим.

Ігор Марчак також повідомив, що з нового року знову дорожчатиме газ, а, відповідно, зростатимуть ціни на теплову енергію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *