ОСТАННІ НОВИНИ

Конкурс проектів рекультивації Грибовицького сміттєзвалища оголошено незаконно?

|

Учасники конкурсу проектів рекультивації Грибовицького сміттєзвалища, оголошеного міською радою, сумніваються в його законності. Представник групи розробників проекту, який представляє Інститут європейської інтеграції, професор Юрій Стефаник стверджує, що вже три роки права на рекультивацію львівського сміттєзвалища належать ТзОВ «Гафса».

Сьогодні під час презентації проекту, представленого Інститутом європейської інтеграції, Юрій Стефаник заявив, що його дивує, чому міська влада призупинила роботи фірми «Гафса» та оголосила конкурс. «Гафса» й Інститут геології вже давно спільно працювали на полігоні. Провели пробну дегазацію. Але раптом міська рада оголошує конкурс. Фірма вклала в проект масу грошей, а тепер цю справу хочуть віддати якомусь дядькові», – заявив Юрій Стефаник.

За його словами договір з ТзОВ «Гафса» міська рада підписала ще у 2004 році. Він передбачає, що фірма власними силами проводить дегазацію звалища упродовж 15 років. «Однак роботи були призупинені без причин і пояснень», – зауважив представник фірми Ігор Цукорник. Він також повідомив журналістів, що його фірма отримала лист-підтримку проекту з утилізації твердих побутових відходів на львівському звалищі від Міністерства охорони навколишнього середовища. Тому пан Цукорник заявив, що не розуміє чому міська влада не зважає на цей фактор. «Я не знаю яким чином вони узгоджуватимуть новий проект у Мінохорони», – зазначив І.Цукорник.

Окрім самого конкурсу, в учасників є претензії до складу конкурсної комісії, яку було створено розпорядженням міського голови. За словами представника Незалежної експертної екогрупи, екс-депутата Львівської міської ради Мирона Колодка до її складу увійшли нефахівці. «У комісії аж шість представників міської ради, але там нема директора сміттєзвалища» – зазначив М.Колодко.

Цікаво, що фірма «Гафса» входить до складу Консорціуму вітчизняних та іноземних партнерів, який має реалізовувати інвестиційну пропозицію Інституту європейської інтеграції.

Нагадаємо, пропозиції на проведення рекультивації Грибовицького сміттєзвалища подали ще дві фірми СП „Сервіс центр”, яке зареєстроване в Стрию і робить утилізацію відходів з „Леоні”, та ЗАТ „Львівелектро-Славутич”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *