ОСТАННІ НОВИНИ

Молодіжний Собор відвідає близько 10 тисяч молодих людей Львівщини

|

Цьогорічній Собор «Молодь у Церкві третього тисячоліття», який пройде у Львові протягом 21-22 жовтня у Центрі творчості дітей та юнацтва, відвідає близько десяти тисяч молодих людей. Про це під час сьогоднішньої прес-конференції розповів журналістам голова Молодіжної комісії Львівської архиєпархії УГКЦ отець Андрій Березівський.

За його словами, Собор складатиметься з двох частин. Зокрема, 21 жовтня відбудеться науково-практична конференція, на якій буде близько 300 осіб. «На конференції ми обговорюватимемо п’ять тем. Передовсім говоритимемо про місце та покликання молодих людей у церкві, про молодіжну спільноту, можливості зустрічі молоді та церкви. Серед тем для обговорення «Христос чекає на тебе в церкві» та «Євхаристія – джерело сприяння щастя, поживи». Говоритимемо про омолодження обличчя церкви, яка є матір’ю нашої віри», – сказав Андрій Березівський.

22 жовтня у Центрі творчості дітей та юнацтва Галичини відбудеться З’їзд молоді. У програмі дійства – Божественна літургія, яка розпочнеться о 13.00 годині, концертний блок «Діти батькам». З 17.00 до 22.00 години триватиме Молодіжна Християнська концертно-розважальна програма за участю Наталки Карпи, Тараса Курчика, Мар’яни Ільків та інших відомих співаків.

Як розповів журналістам заступник начальника у справах сім’ї та молоді ЛОДА Андрій Добрянський, такий захід має обласне значення, тому з’їзд відвідає молодь з усіх районів Львівщини. «Ми звернулися до голів районних адміністрацій забезпечити всіх охочих транспортом. Тому виділятимуть кошти райадміністрації та міськвиконкоми»,– наголосив він.

За словами організаторів, головна мета собору – дати можливість молоді з усіх куточків області висловити свої думки щодо співпраці держави та церкви, а також свого місця у ній.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *