ОСТАННІ НОВИНИ

За десять днів - три випадки отруєння чадним газом

|

Протягом останніх десяти днів на Львівщині зафіксовано три випадки групового отруєння людей чадним газом. Так, за повідомленням прес-центру головного управління МНСУ у Львівській області, використання несправного газового конвектора коштувало життя двом 18-річним дівчатам з села Садки Жидачівського району.

Порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного обладнання ледь не закінчилося смертю цілої родини у селищі міського типу Шкло, що на Яворівщині. Минулого тижня під час роботи газової пічки у приватному помешканні у комині виникла зворотня тяга, яка загасила полум’я і небезпечні продукти згоряння та природний газ потрапили до житлової кімнати. На щастя, господиня вчасно відчула запах газу і встигла врятувати себе та трьох своїх неповнолітніх дітей.

Менше поталанило 25-річній мешканці села Жулин Стрийського району, яка запалила духовку та залишила відкритими її дверцята. Як результат жінку із двома неповнолітніми дітьми віком дев’яти та семи років у важкому стані доправили до реанімаційного відділення Львівської обласної клінічної лікарні з діагнозом отруєння чадним газом.

Надзвичайники радять перевіряти системи опалення перед початком експлуатації, аби вберегтись від нещасних випадків. Окрему увагу необхідно звернути на справність систем виведення продуктів згорання – коминів. Наявність в них тяги перевіряється з допомогою запаленого сірника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *