ОСТАННІ НОВИНИ

Члени ГФЛ знайшли справжній будинок Михайла Грушевського

|

Будинок, де свого часу мешкав Михайло Грушевський та народилася його донька Катерина, розташований на вулиці Домбровського (нині – І. Рутковича), а не на площі Маланюка, як вважали раніше. У цьому принаймні переконують члени Громадського форуму Львова, прес-служба якого поширила таке повідомлення.

Завдяки публікаціям, що стосувалися долі споруди на площі Маланюка, 6, загострення уваги громадськості на проблемі збереження історичної пам`ятки, вдалося виправити помилку в архівних довідках. Цьому посприяли члени ГФЛ Юрій Волощак та Іван Сварник.

ГФЛ вважає, що після ретельних досліджень архівістів та істориків, будинку на вулиці Рутковича мають присвоїти статус історичної пам`ятки.


Щодо будинку на площі Маланюка, який досі фігурував як помешкання, у якому на початку ХХ століття жив М. Грушевський, то ГФЛ не переглядає своєї позиції. Рішення міськвиконкому 2004 року про знесення будинку №6 на площі Маланюка має бути скасоване як незаконне, ухвалене без погодження з Управлінням охорони історичного середовища. Вказана споруда розташована в ареалі історичної забудови Львова та входить до охоронної зони палацу Потоцьких.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *