ОСТАННІ НОВИНИ

„Опора” проведе акцію, незважаючи на рішення суду

|

Акція Громадянської мережі ОПОРА відбудеться як і планувалося 30 вересня 2006 року на площі Ринок, повідомляє прес-центр львівського осередку ГМ „Опора”.

„Всупереч намаганням чиновників використати адміністративний ресурс як інструмент монологу з громадськістю. Українці ще не встигли забути ідеалів Майдану, а львівська влада вже встигла нагадати мешканцям міста що таке кучмізм. Непрозорість, непублічність та небажання почути альтернативну думку міською владою стало кричущим та очевидним” – йдеться у заяві „Опори”.

У повідомленні також зазначено, що „Громадянська мережа ОПОРА обурена рішенням Галицького районного суду м. Львова, який обмежив права громадян України на проведення масових заходів 30 вересня та 1 жовтня у Львові, крім заходів, які передбачені Програмою святкування 750-річчя м. Львова”.

„Ми вважаємо неприпустимою поведінку судових органів, які спілкуються з громадськістю через ЗМІ. Львівське представництво Громадянської мережі ОПОРА жодним чином не було офіційно повідомлено про заборону на проведення анонсованого заходу. Натомість, ми вчасно поставили до відома міську владу про намір реалізувати наше конституційне право” – зазначають автори повідомлення.

Тому ЛП ГМ ОПОРА закликає долучитися до акції усіх, „хто бачить в таких діях диктат та реакційну політику відносно подій листопада-грудня 2004 року і всіх тих, кого не оминуло лихо байдужості чи нефаховості чиновника”.

Як повідомлялося раніше, 28 вересня Галицький суд задовольнив адміністративний позов львівського міськвиконкому щодо обмеження права на проведення масових акцій, по суті заборонивши проведення будь-яких інших акцій поза програмою святкувань 30 вересня -1 жовтня у Львові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *