ОСТАННІ НОВИНИ

У “Джерелі" обговорили права неповносправних дітей на освіту

|

Учора в Навчально-реабілітаційному центрі „Джерело” відбувся круглий стіл на тему: „Права дітей з особливими потребами на освіту, догляд і реабілітацію та їх реалізація в Україні”.

Як повідомляють у “Джерелі”, в круглому столі взяли участь начальник Головного управління освіти і науки Львівської ОДА Павло Хобзей, заступник директора дитячого оздоровчого центру „Шанс” (м. Біла Церква) Тамара Луценко, директор Навчально-реабілітаційного центру „Джерело” Мирослав Николаєв, голова ради Коаліції захисту прав інвалідів та осіб з інтелектуальною недостатністю Микола Сварник, начальник освіти Львівської міської ради Надія Оксенчук, начальник управління праці і соціального захисту Наталія Федорович і директор освітнього комплексу школи-садочка „Центр реабілітації” Наталія Витрикуш.

Під час круглого столу обговорили відображення в українському законодавстві прав неповносправних дітей, невідповідність законодавства України стандартним правилам ООН, розглянули статистику щодо неповносправних дітей, а також презентували проект державного стандарту якості соціальних послуг, що надаються під час інтегрованого навчання. Цей проект розробили у Міністерстві праці і соціальної політики України спільно з експертною групою. Його мета – сприяння дітям у здобутті якісної освіти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *