ОСТАННІ НОВИНИ

У Музеї історії релігії презентували альбом «Іван Гречко»

|

У львівському відбулася презентація альбому «Українські колекціонери. Іван Гречко». Це перша книга у новій серії, яку започатковує Інститут колекціонерства мистецьких пам’яток при НТШ.

Презентували альбом у виставковому залі Музею історії релігії, де водночас було представлено кілька десятків експонатів з колекції пана Гречка. Це картини художників Романа Сельського, Маргіт Сельської, Володимира Патика, Софії Караффи-Корбут та інших, а також твори народного мистецтва: вишивані сорочки, рушники, вироби з дерева, старовинні ікони. Перлиною колекції Івана Гречка є збірка унікальних ікон на склі, що є найбільшою в Україні.

Альбом «Українські колекціонери. Іван Гречко» видали за кошти самого колекціонера. Щоб зібрати гроші, як зізнається сам пан Гречко, йому довелося продати кілька експонатів колекції. Але це, за його словами, того варте, адже українці зможуть побачити все, що він збирав понад п’ятдесят років. Щоправда, невдовзі колекція Гречка може переїхати до Музею українського мистецтва в Нью-Йорку, оскільки у Львові немає музею, де можна було б виставити експонати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *