ОСТАННІ НОВИНИ

На відпуст у Глинянах прибуло майже п’ять тисяч осіб

|

Майже п’ять тисяч осіб прибуло на відпуст до Глинян, що на Золочівщині. Відпуст відбувся на свято Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста, повідомив прес-секретар Львівської архієпархії УГКЦ отець Олег Панчиняк.

Розпочалися урочистості чуванням спільноти Матері у молитві місцевої та львівської спільнот. Відтак о 8.30 розпочалася утреня, а згодом – архиєрейська Божественна Літургія, яку відслужив Високопреосвященний Владика Ігор (Возьняк), архиєпископ Львівський. Із Владикою співслужили: о. Дмитро Майкут, адміністратор Глинян, о. Зеновій Хокавий, керівник персоналу Львівської архиєпархії, о. Василь Сапеляк, салезіянин о. Ігор Милянич та о. Ярослав Купчинський. Літургію супроводжував молитовним співом хор «Орфей» зі Львова.

У проповіді Владика зазначив: «Сила Господнього Хреста спливала на людей і світ. Відтоді припинено переслідування християн, а спеціальним едиктом (указом) цісаря надано свободу християнській вірі. На пам’ятку про цю подію встановлено свято Воздвиження Чесного Хреста. А в нашій церкві маємо давній церковний обряд, коли священик з престолу переносить св. Хрест до тетраподу і з молитвою кладе хрест на тетраподі, а люди співають: „Господи, помилуй”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *