ОСТАННІ НОВИНИ

До Львова завітають дослідники творчості Михайла Грушевського

|

З четвертого по шосте жовтня громадськість Львова низкою заходів відзначатиме 140-річчя від Дня народження видатного історика і громадського діяча Михайла Грушевського.

Зокрема, четвертого жовтня у Львівському будинку вчених відбудеться ювілейна сесія, в якій візьмуть участь доктор історичних наук, професор Ярослав Дашкевич, директор Інституту українознавства ім. І. Крип’якевича Ярослав Ісаєвич та голова Наукового товариства ім. Шевченка Олег Купчинський.

Також, за словами Марії Магунь, директора Державного меморіального музею Михайла Грушевського у Львові, у рамках святкування ювілею п’ятого-шостого жовтня відбудеться ювілейна наукова конференція „Михайло Грушевський: історія та сучасність”. До участі в ній запрошені дослідники творчості Грушевського з Києва, Львова, Івано-Франківська, Дніпропетровська, Дрогобича, Кременчука, Острога. Вони також візьмуть участь у відкритті виставки „Апостоли праці. Михайло Грушевський та Іван Франко” та презентації книги Любомира Винара „Михайло Грушевський і Наукове товариство ім. Шевченка”.

Організаторами проведення святкувань є управління кульури та туризму Львівської обласної держадміністрації, Державний меморіальний музей Михайла Грушевського у Львові, Світова наукова рада при Світовому конгресі українців, Наукове товариство ім. Т. Шевченка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *