ОСТАННІ НОВИНИ

У грудні середня зарплата у школі буде 920 гривень

|

У грудні середня зарплата у школі становитиме 920 гривень, у вищих школах – майже 1,5 тисячі гривень, заявив сьогодні під час прес-конференції міністр освіти і науки України Станіслав Ніколаєнко.

«З першого грудня до кінця року середня зарплата в школах буде 920-930 гривень. Лікарі сердяться на нас, кажучи, що ми неправильно себе ведемо, бо в них менше. Але уряд думає над тим, щоби вирівняти зарплати, підтягнувши лікарів,» – сказав він.

Водночас міністр каже, що така платня все одно замала. За його словами, у проекті бюджету закладено зростання зарплатні на 12,5%. «А я хочу щоби було 20-25% і з допомогою фракцій спробую це зробити. Подивимося, як це буде,» – зауважив С.Ніколаєнко. Він також зазначив, що на виплати за 57 статтею в проекті передбачено майже 700 мільйонів гривень.

Міністр також зазначив, що бюджет освіти на наступний рік становитиме 36-37 млрд. гривень. Із них 130 мільйонів піде на підручники, 150 млн. – на ремонти шкіл (переважно сільських) і 170 млн. – на комп’ ютеризацію шкіл.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *