ОСТАННІ НОВИНИ

Шевченківський гай в очікуванні великої битви лицарів

|

Понад 200 учасників зголосилися до участі в першому міжнародному фестивалі середньовічної культури „Львів стародавній”, що пройде в межах святкування 750-річчя Львова. Про це на сьогоднішній прес-конференції повідомила голова оргкомітету фестивалю Іванна Євсеєва.

Гості фестивалю приїдуть із різних міст України, а також із Білорусі, Росії, Польщі та Угорщини. При цьому закордонних учасників фестивалю буде більше, ніж вітчизняних.

На галявинах Шевченківського гаю, де проходитимуть основні заходи фестивалю, можна буде зустріти львів’ян у старовинних костюмах, лицарів у блискучих обладунках та їхніх зброєносців, ремісників і торговців, танцюристів та музикантів, блазнів і навіть середньовічних жебраків.

Бойовою „родзинкою” фестивалю стане велика битва всіх лицарів, розділених на дві бойові групи. Організатори планують, що у великій битві зійдуться понад 50 учасників. Окрім великої битви, відбудеться кілька менших баталій, особистий та командний військові турніри, інші лицарські забави.

Прихильники менш кривавих забав зможуть насолодитися середньовічними танцями. На окремому майданчику відбуватимуться майстер-класи з танців, які проводитимуть фахівці з Санкт-Петербурга. Вивчатимуть бранлі, танець пілігримів, придворні алеманди і па ванни, шотландські та ірландські джиги.

Широко представленими будуть середньовічні ремесла: виготовлення лицарських обладунків та зброї, кераміки, ювелірних виробів, різьба по дереву та кістці.

У суботу ввечері (о 22.30 год.) відбудеться фаєр-шоу за участю колективів із Харкова, Мінська та Бреста. У програмі – акробатичні номери та жонглювання вогняними палицями, видихання вогню та інше.

Вхід на територію музею народної архітектури та побуту, де пройдуть основні заходи фестивалю, платний. Такою, за словами організаторів, є вимога дирекції музею. Утім, ціна квитків у святкові дні не відрізнятиметься від звичайної.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *