ОСТАННІ НОВИНИ

Творчість Франка „гостро необхідна” Сенику

|

Голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник вважає, що творчість Івана Франка залишається гостро необхідною сучасному українському суспільству. Про це він сказав під час виступу на відкритті міжнародного конгресу „Іван Франко: дух, наука, думка, воля” – передає прес-служба Львівської обласної ради.

«Можливо, чи не найголовнішим вислідом багатьох урочистостей, присвячених 150-річчю з дня народження Івана Франка, мало би стати усвідомлення того, що його творчість, філософська думка залишаються гостро необхідними нашому суспільству. Франко був людиною енциклопедичних знань. Його жага до літературної творчості і донині викликає великий подив і захоплення. Адже його роботи можуть скласти окремішню величезну бібліотеку. Він писав чи не в усіх тоді існуючих літературних жанрах,» – сказав М. Сеник.

На думку голови обласної ради, Франко, описуючи процеси в галицькому суспільстві кінця XIX століття, розповідав про явища, чимось схожі на сьогоднішні. «І. Франко був точним та безжалісним у змальовуванні тодішніх образів, характерів, подій. Описане Франком покоління позбувалося провінціалізму і виховувалося під впливом європеїзму, попри те, що, на превеликий жаль, українська книжка була рідкісним гостем у провінції,» – наголосив М.Сеник.

Крім того, він акцентував на тому, що «Франка позбавили належного йому місця в українській, а відтак і світовій культурі».

«На жаль, наші знання творчості Івана Франка і сьогодні обмежуються десятком-півтора його творів. Тому мусимо виправляти помилки, віднаходити загублене,» – сказав голова Львівської обласної ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *